Piškótová smotanová torta je jednou z najjednoduchších, takže sa nemusíš ničoho báť. Ľavou zadnou ju zvládne aj malé dieťa a navyše je ľahká a osviežujúca. 

 

Určite ju pozná každá z vás, len si ju možno ešte nevyskúšala. Jej príprava je tak jednoduchá a nenáročná na čas, že ju zvládne aj úplná začiatočníčka v kuchyni. Takže, ako si tento skvost pripravíš? Stačí skočiť do obchoďáku a nakúpiť nejaké suroviny:

  • Piškóty (aké nečakané že?)
  • Smotanu alebo jogurt podľa chuti
  • Ovocie podľa vlastného výberu
  • Čokoládu

 

Ako na to?

Do okrúhlej nádoby alebo tortovej formy poukladaj vrstvu piškót. Najlepšie tak, aby sa neprekrývali a boli otočené plochou stranou dole. Vylej prvú vrstvu smotany alebo jogurtu podľa vlastného výberu, ktorú si si predtým zmiešala s práškovým cukrom podľa chuti. Poukladaj nejaké ovocie, najlepšie čerstvé, ale vhodné je aj konzervované. Podľa veľkosti nádoby navrstvi piškóty, smotanu a ovocie ďalej, až po okraj. Navrch postrúhaj čokoládu a na pár hodín daj odstáť do chladničky. Hotovo. 🙂

Samozrejme, fantázii sa medze nekladú a namiesto čokolády môžeš dať navrch vrstvu pudingu, šľahačku, kakao, škoricu alebo ovocie. 🙂

Foto: Instagram 

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here