Silvester sa už blíži a ak aj teba omrzeli klasické chlebíčky či jednohubky a rada by si prekvapila svoju rodinu či kamarátov niečím špeciálnym, máme pre teba jednoduchý tip. Čo povieš na mandľové lievance? [sociallocker]

Lievance sú samé o sebe veľmi jednoduché na prípravu a nevyžadujú si nejaký zložitý recept či veľké kulinárske znalosti.

Čo budeš potrebovať?

200g polohrubej múky
100g mletých mandlí
pol lyžičky sódy bikarbóny
100g cukru
4 vajíčka
350 ml mlieka
olej
javorový sirup alebo med
ovocie podľa chuti

Postup

V miske si zmiešaš múku, mandle, sódu bikarbónu a cukor. Vajíčka si rozšľaháš v mlieku a zmes pridáš do misky. Opatrne všetko zapracuješ do jedného cesta. Ak nemáš panvicu na lievance, stačí ti aj obyčajná, ktorú mamina používa na palacinky. Tú vymastíš kvapkou oleja a postupne nalievaš cesto, ktoré opečieš z oboch strán. Teplé lievance poukladáš na seba, preleješ javorovým sirupom alebo medom a dozdobíš ovocím podľa chuti. Banánmi, jahodami, čučoriedkami alebo plátkami mandlí. Dobrú chuť. 🙂

 

Foto: Tumblr [/sociallocker]

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here